Een van m'n favoriete gerechten is risotto. Er zijn vele variaties op dit gerecht maar ook een simpele variant kan al erg lekker zijn!
Benodigdheden:
-Champignons
-Courgette
-Uien
-Rijst(risottorijst is het lekkerst maar ik gebruik zelf zilvervliesrijst)
-Spinazie
-Bouillonblokje
Variatips:
-Roer nog wat geitenkaas door de risotto(nog lekkerder met prei erbij ipv courgette)
-Roer ipv spinazie rucola slablaadjes door de risotto
Snijd eerst de groenten en maak alvast de groentebouillon. Daarna verwarm je wat olijfolie in een pan, doet hierin de uitjes en de rijst, dit laat je even een paar minuten bakken. Vervolgens voeg je 2/3 van de bouillon toe en doet de courgette en champignons erbij. Breng het geheel aan de kook. Voeg peper en zout en eventueel knoflookpoeder toe. Als het overgrote deel van het water is opgenomen(na ongeveer 10-15 minuten) voeg je nog de rest van de bouillon toe totdat dit ook is opgenomen. Nu voeg je de spinazie toe en roert dit door het geheel. Eet smakelijk!
maandag 17 september 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten