zondag 19 augustus 2012

Recept: zelf pastasaus maken!



Ik besloot laatst zelf eens pastasaus te maken. Ik ben de laatste tijd nogal into nieuwe recepten ontdekken. Deze pastasaus beviel zo goed hij was zeker lekkerder dan uit een potje!

Benodigdheden voor 4 personen:
1 of 2 uien
een paar worteltjes
2 vleestomaten
bakje champignons
1 rode paprika
Tomatenblokjes in blik
200 ml groentebouillon

Snijd alle groenten in kleine stukjes. Schraap de wortels. Begin met het bakken van de ui, na een tijdje voeg je de tomaten toe en geschraapte wortel toe. Ondertussen kook je water voor de bouillon. Als de tomaten wat zachter zijn geworden voeg je de bouillon en tomatenblokjes toe en brengt dit aan de kook. In een andere pan doe je de champignons en paprika en bakt dit. Het prutje in de pan met de tomaten laat je 20 minuten borrelen. In het begin zal het nog heel waterig zijn maar dit zal vanzelf verdampen. Vergeet niet om nu te beginnen met het koken van de pasta! Ik gebruik het liefst volkoren penne maar ik denk dat de saus bij alle pastasoorten zal smaken. Na de 20 minuten voeg je de champignons en paprika toe aan de tomatensaus en roer dit door en voeg nog peper en zout toe. De pasta zal intussen al klaar zijn. Pastasaus en pasta apart opdienen en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

 
Images by Freepik