woensdag 31 december 2014

Persoonlijk overzicht van 2014 (met foto's)

Ik schrijf nooit echt persoonlijke artikelen behalve mijn instagram dairy's. Maar 2014 was zo'n belangrijk en leuk jaar dat ik er toch even een artikel over wil schrijven! Hier een overzicht van wat ik allemaal heb meegemaakt, met uiteraard wat foto's erbij.


uitzicht vanaf mijn studentenflat

Studie
Na 3 jaar lang ploeteren aan de universiteit waar ik biotechnologie studeerde zag ik geen licht meer aan het einde van de tunnel. Ik had nog maar de helft van de studiepunten en het zou nog een tijd duren voordat ik mijn bachelor zou hebben, en dan moet ik er ook nog een moeilijke master achteraan doen. Daarom besloot ik afgelopen zomer om toch van studie te veranderen. De studie die ik in het oog had was Biologie en medisch laboratoriumonderzoek aan de HAN in Nijmegen. Ik vond in het lab staan altijd erg leuk, en na een gesprek was ik over. De lesstof sprak me erg aan. Ik kon instromen in het tweede jaar en heb voor de Major medisch gekozen. Ik kan het in 2,5 jaar doen ipv 4 omdat ik geen minor en propedeuse hoef te doen aangezien ik van de universiteit kom.(ik ben dus nu minstens 1,5 jaar sneller klaar met studeren) Begin 2016 ga ik stage lopen en ik heb daar nu al zin in! De studie bevalt tot nu toe goed, ze zijn heel streng maar het is interessant en ook heb ik een leuke klas. Een nadeel aan de overstap is dat ik nu heen en weer moet reizen; gemiddeld een uur en een kwartier dus dat is te doen. In Nijmegen is het lastig om een kamer te vinden maar ik zoek wel iets wat dichterbij is dan Wageningen, bijvoorbeeld Ede. Ik heb gelukkig nog tot de zomer voordat ik mijn kamer in Wageningen uit moet.


uit eten bij koekoekpannekoek

Werk
Na jarenlang niet meer gewerkt te hebben was ik in juni aangenomen bij een tapas restaurant en daar heb ik met veel plezier veel gewerkt in de zomer, ook hierna ging ik nog door maar helaas viel het niet te combineren met mijn studie waardoor ik in oktober ermee ben gestopt. Erg jammer want de sfeer en collega's waren erg leuk. Misschien dat ik deze zomer een vakantiebaantje ga zoeken maar een vast bijbaantje is lastig te combineren in mijn leven.Blog
Ik blog alweer sinds 2012 en in 2014 is er eigenlijk weinig verander aan m'n blog. Het aantal volgers is erg weinig gegroeid. Ook post ik een stuk minder artikelen. Ik heb minder tijd voor mijn blog en ook ontbreekt het nog wel eens aan inspiratie en geld helaas. Maar ik ga gewoon door met bloggen hoor! Ooglooks maken is nog steeds een van mijn favoriete bezigheden. Trouwens is mijn instagram account @makeupbyeline wel sterk gegroeid want ik had opeens een heleboel volgers erbij omdat ik was gefeatured door vegas_nay. Inmiddels staat de teller op 2400, eerst waren het meer dan 2500 maar instagram heeft de spam account laatst verwijdert. Ik hoop binnenkort weer de 2500 te bereiken.


 biertje in praag


aan het strand in ibiza

Vakanties
Ik ben deze zomervakantie twee keer op vakantie geweest, een keer naar Ibiza en naar Praag. Ibiza ging ik heen met 2 vriendinnen die ik al jaren ken, het was geweldig! Ik wil zeker nog eens terug ,maar dan met wat meer geld want Ibiza is erg duur. Praag ging ik heen met mijn vriend en was heel goedkoop maar ook erg leuk!


ushaia ibiza


dancesquare op 5 mei bevrijdingsfestival


Party
De eerste twee jaar dat ik studeerde ging ik elk feest af zo ongeveer maar ik ben wel klaar met het stappen. Maar ik ga nog steeds wel uit hoor! Zo ging ik in februari naar a state of trance; ik ben dol op trance muziek dus ik vond het erg leuk; ook de sfeer was goed. Ik ga dit jaar weer! Ook op 5 mei ben ik de hele dag gezellig met wat familie en mn vriend de hort op geweest in Wageningen. In de zomer ging ik natuurlijk in Ibiza op stap; niet elke avond want daar was geen geld voor maar wel ben ik naar Avicii geweest in ushaia en ook naar ATB in club space. In Praag ben ik naar Karlovy lazne geweest, die hele grote discotheek. In augustus is zoals elk jaar weer de sneekweek waar ik ook altijd probeer bij te zijn. Ik kom uit sneek dus dit mag je als local niet missen :) Oja en ik heb ook nog geholpen in de introweek (AID) in de zomer als crewlid dus uiteraard hoorde daarbij ook nog stappen bij. Voor mijn gevoel ga ik minder op stap maar als ik dit teruglees is het nog best vaak :P Oja en mijn ouders hebben een nieuw huis gekocht met daarbij een jacuzzi in de achtertuin dus ik kan altijd daar feestjes geven.


ons slotje in praag


bij de karelsbrug

Liefde
Op het gebied van liefde is er heel wat verandert. Na jarenlang single te zijn geweest ontmoette ik via Tinder een hele leuke jongen een jaar geleden. Vrij snel spraken we af, dit was in januari. In februari gingen we samen naar a state of trance want dat is onze gezamelijke 'hobby', net als series kijken. Helaas had ik wel last van verlatingsangst door slechte ervaringen maar daar ben ik nu wel vanaf! We hebben samen een heleboel leuke dingen gedaan; zoals naar Praag, luieren aan de Rijn, series kijken, en nog veel meer. Ik hoop dat nog veel meer leuke dingen te doen samen. We zijn nu al bijna een jaar samen en ik kan het soms zelf niet geloven, ik ben echt een geluksvogel dat ik deze lieve jongen nu in mijn leven heb.


in bora bora ibiza

Vriendschap
Helaas omdat ik van studie ben verandert zie ik mijn vriendengroep uit Wageningen bijna niet meer. De vriendengroep was vorig jaar al uit mekaar aan het vallen maar nu is er bijna niks van over. En voor afspreken heeft niemand tijd, je weet hoe het gaat :) Mijn vriendinnen van thuisthuis zie ik ook maar eens in de paar maanden maar dat is al heel lang zo omdat we erg ver uit elkaar wonen. Ik ben niet zo enorm sociaal mens die altijd mensen om zich heen moet hebben dus ik vind het prima zo. 


selfie in de skilift bij snowworld

Er is dus heel wat verandert in mijn leven dit jaar! Ik ben benieuwd wat 2015 mij gaat brengen. Ik ga in elk geval op wintersport dus daar heb ik erg veel zin in! Ook hoop ik dat het lekker weer gaat vriezen want ik wil graag buiten kunnen schaatsen(ik blijf een fries). In de zomer wil ik weer lekker de zon opzoeken en als mijn budget het toelaat wil ik graag weer eens naar london.

Hoe was jullie 2014?

3 opmerkingen:

 1. Wow ik zou nooit zo een studie kunnen doen die jij doet. Knap hoor! Mooi overzichtje. Ik wist eingelijk helemaal niet dat je zo dichtbij woonde. Ik woon vlakbij Nijmegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk verslag, ik hoop dat 2015 een mooi jaar wordt! Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat de opleiding je bevalt. Het is indd moeilijk om een kamer in Nijmegen te krijgen. Is Arnhem niet een optie? Ik zit zelf ook op de HAN en woon in Ede. Het is gelukkig nog goed te doen.

  x

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik