dinsdag 16 juli 2013

ELF oogschaduwkwast en blending kwast Review

Vandaag heb ik weer een review over een van de ELF producten die ik ontving. Dit keer is het de beurt aan de twee kwasten die ik ontving, een oogschaduwkwast en een blending kwast. Laten we beginnen met de oogschaduwkwast!

Het eerst wat mij opviel aan de kwast is de witte kleur. Meestal zijn kwasten zwart dus dit is weer eens wat anders, ik vind het wel origineel.


De oogschaduwkwast pakt goed oogschaduw op door zijn stevigheid en vele haren. Ook is hij vrij breed. Deze kwast is niet alleen handig voor het aanbrengen van oogschaduw op het bewegend ooglid maar ook voor het aanbrengen van highlighter onder de wenkbrauwen of het aanbrengen van oogschaduw onder het oog.

 Wat ik zo fijn vind aan deze blendingkwast is het feit dat hij zo klein is. Als je een ooglook maakt waarbij je precies te werk wilt gaan is dit een handige kwast om te gebruiken. Ook kun je hier niet alleen mee blenden maar ook goed oogschaduw mee aanbrengen want hij is vrij stevig en heeft veel haren. Ik vind het een ideale kwast om je crease iets meer mee aan te zetten en dan meteen lichtjes te blenden.


Hier zie je de elf oogschaduwkwast in vergelijking met de hema oogschaduwkwast(links) en de zoeva smokey shader(rechts). Zoals je ziet is de elf kwast wat breder. Ook voelt hij wat steviger aan. 


Hier zie je elf blendingkwast(rechts) in vergelijking met de hema blendingskwast en de zoeva soft definer kwast. Zoals je ziet is de elf blending kwast een stukje kleiner en ook staan de haren wat dichter op elkaar. Ook voelt hij iets steviger aan en is hij wat minder 'fluffy'.

Conclusie: Ik vind beide kwasten fijn! ik vind het vooral handig om een bredere oogschaduwkwast te hebben en een kleinere blendingkwast. De haren zijn stevig en niet zo zacht als de andere kwasten maar ik stoor me er niet aan. Voor de prijs zijn ze heel degelijk! Er zijn letterlijk paar een paar haren uitgevallen en soms steekt er een haartje uit de kwast maar die haal ik dan weg.

Wat zijn jullie ervaringen met kwasten van ELF?


14 opmerkingen:

 1. De oogschaduw kwast heb ik ook en vind ik erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik deze heel vaak voor pigments. Dan maak ik het kwastje nat met Fix+ van MAC en het pakt de pigments echt goed op, ik heb bijna nooit fall-out!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wanneer ik nog eens een bestelling ga plaatsen bij ELF, denk ik dat ik er ook kwasten bij ga doen. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker doen ze zijn toch maar een euro!

   Verwijderen
 4. Lijken mij wel hele fijne kwasten en zeker voor die prijs. Mijn ervaring met ELF kwasten heb ik helaas nog niet, want ik heb ze nog nooit gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had het niet verwacht maar ze lijken erg fijn en je bent er ook goed over te spreken! Vooral de blending brush spreekt mij aan, lekker klein..ik heb niet zon groot ooglid en dan is zo'n kleine beter om mee te werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die normale platte oogschaduwkwast ook erg prettig werken. De crease kwast vind ik minder... hij is mij wat te hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor die prijs lijken ze me echt heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de platte en de blendingbrush van hema en ik vind ze erg fijn x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goede review! ik heb zelf ook een blending kwast gekocht.. moet ik nog proberen.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ikzelf heb nog nooit kwasten van elf gehad. maar wat goed dat jij ze fijn vindt jammer dat ze niet iets harder zijn dan de andere kwasten die je hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik