zaterdag 15 augustus 2015

Nieuwe essence & catrice liquid (vloeibare) lipsticks review

Essence en catrice hebben sinds kort beide vloeibare lipsticks in het assortiment opgenomen. De laatste tijd is er echt een trend op het gebied van vleoibare lipsticks, ik heb zelf een aantal van NYX die ik heel fijn vind. Ik was heel benieuwd naar deze liquid lipsticks. Die van catrice heet  de 'shine appeal fluid lipstick' en die van essence gewoon 'liquid lipstick'.
De verpakkingen lijken erg op elkaar, beide hebben ze een doorzichtig omhulsel met daarin de vorm van een lipstick. Ik vind het er mooi uitzien. Die van catrice heeft een zwarte dop en er staat catrice op de zijkant en ook is hij iets langer. Die van essence heeft een dop in dezelfde kleur en is wat korter, ik vind hem net wat minder mooi.

Van catrice koos ik de kleur 090 Marry Berry, een paarse kleur die mij wel mooi leek voor de herfst. Het kwastje is vrij klein.

Van essence koos ik de kleur 06 make a statement, een roodroze kleur met bruin ondertoon. Past een beetje bij de huidige trend van de bruine jaren 90 lippen.

Zoals je op de swatches kunt zien is die van catrice wat meer waterig. Van beide vind ik de pigmentatie prima. Wel komt er ook wat meer product van het kwastje van essence, deze heeft een wat beter kwastje.

aanfoto van essence make a statement:
Foto's van catrice merry berry:

]Zowel catrice als essence vind ik heerlijk zacht voelen op de lippen, niet plakkerig. Die van essence is toch wat beter gepigmenteerd. Ook werkt het kwastje beter; er zit meer product aan en hij brengt preciezer aan op de lippen. Die van essence daarintegen vind ik niet geweldig goed blijven zitten, die van catrice ook niet trouwens, na iets eten zit het er nog half op maar hij blijft beter zitten van die van essence. Wat mij betreft is essence de winnaar. En hij is ook nog eens iets goedkoper.

Hebben jullie de nieuwe liquid lipsticks al geprobeerd?
4 opmerkingen:

 1. Mah, houd niet zo van het effect dat ze geven. Een soort druiplipjes. Nee dankje, deze laat ik liggen. Te glossy en staint voor geen meter. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze laten wel iets kleur achter, essence meer dan catrice, maar dan nog had ik wel meer pigmentatie verwacht en wat minder een lipgloss-achtig product inderdaad.

   Verwijderen
 2. Ik vind dat ze eigenlijk wel een mooi effect geven! Ik hou wel van matte, maar toch is deze glossy finish een verademing tussen alle matte producten die er tegenwoordig zijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne review! Ik ga denk ik ook voor die van Essence. Toch wat minder lipgloss achtig!

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik