maandag 1 juni 2015

DIY scrunched bikini broekje

Vandaag laat ik zien hoe je van een saaie bikinibroekje of ondergoed een 'scrunched' broekje maakt. Dit staat veel flatterender dan de standaard broekje. Als je weinig kont hebt laat het eruit zien alsof je wel wat hebt en als je zoals ik best wel een aanwezige kont hebt staat het ook heel mooi. Ik vind juist dat de standaard bikinibroekjes mijn kont altijd erg plat maken. Je kunt ook deze broekjes kopen op ebay bijvoorbeeld, ik nederland vind je ze eigenlijk niet, maar je kan het ook heel makkelijk zelf doen. Toen ik op ebay zo'n broekje kocht was hij ook veel te klein.. ik raad je wel aan als je dit gaat doen het niet op een gloednieuwe dure bikini te doen. (Ik gebruik in deze tutorial eigenlijk een hipster, die ik goedkoop kocht bij new yorker maar door de gladde stof lijkt het net en bikinibroekje en ik ga hem ook gebruiken als bikinibroekje.)

Er zijn op internet hierover trouwens al veel tutorials ook op youtube, ik heb als leidraad deze gebruikt.

 Wat heb je nodig: een schaar, naald en draad(zelfde kleur als het broekje), elastiek(hoeft niet dezelfde kleur te zijn want het gaat aan de binnenkant). Verder is een liniaal en een stift ook handig.

 De eerste stap is om het broekje binnenstebuiten te vouwen. Zet nu met een stift of iets anders een lijn in het midden van het broekje, helaas had ik geen stift in een opvallende kleur.  Deze stap hoeft niet persé maar is handig zodat je niet scheef gaat naaien.

 Als eerst bevestig je de elastiek precies in het midden aan de bovenkant. Zet dit stevig vast!
 Nu moet je even kijken hoeveel elastiek je gaat gebruiken, ik gebruikte ongeveer 14 cm maar het hangt er vanaf, hoe korter hoe meer kont je zult zien.
 Bevestig nu het elastiek ook aan de onderkant, ook hier geld stevig vastzetten!

Nu volgt het lastige gedeelte. Naai nu het elastiek vast aan het broekje maar hou het elastiek wel de hele tijd gestrekt! Hou hem zover gestrekt dat het broekje niet meer 'gescrunched zit'. En probeer ook in het midden te naaien(vandaar dat het handig is een streep te trekken met stift) Ik gebruikte iets om het broekje gestrekt te houden en mn voet om het elastiek beneden vast te klemmen en met mn linkerhand hield het elastiek aan de andere kant vast en met mn rechterhand naaide ik. Trouwens deze stap kan ook met een naaimachine maar die hebben wij thuis helaas niet meer.

 Vergeet niet het elastiek goed aan te trekken tussendoor. Als je klaar bent met naaien en het elastiek loslaat word het broekje vanzelf gescrunched en ben je klaar!En klaar is je broekje! Eerst was dit een lage hipster maar nu zit hij als een gewone hipster dus tot halverwege mn kont zegmaar.

Ga jij dit ook uitproberen?

4 opmerkingen:

 1. Een super leuk idee, zo is hij inderdaad leuker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind scrunched broekjes ook erg leuk. doet zoveel voor je billen.
  had zelf hier vorige week ook een DIY voor online gezet. maar ik had het wel net wat anders gedaan. dit is wel handig voor als je geen naaimachine hebt, maar ben je niet bang dat de draad gaat knappen als je ergens achter blijft hangen (bijvoorbeeld met je voet tijdens het aantrekken)? Xdiana.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een leuke diy! Dit wil ik eigenlijk ook wel eens gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik