zondag 12 mei 2013

Hema brush cleanser/kwastenreiniger Review

Vandaag een review over de hema brush cleanser die ik laatst kocht. Ik heb nog niet eerder een kwastenreiniger getest en ik maak normaal gesproken mijn kwasten schoon met zeep, dus ik was heel benieuwd of dit goed zou werken!

Dit zijn de kwasten die ik ga schoonmaken, het zijn mijn kwasten die ik dagelijks gebruik. Van links naar rechts: 3 oogschaduwkwasten van de hema, kwasten van ebay voor mijn bb cream, blush en bronzer, en een hema poederkwast.

Voor.

Ik begin met het schoonmaken van het kleinste oogschaduwkastje. Als de arme studente die ik ben heb ik wc papier gebruik aangezien ik geen tissues en zakdoekjes meer had en mijn wattenschijfjes niet op wou maken.

Er komt veel product vanaf voor dit kleine kwastje. Wel heb ik het idee dat je veel kwastenreiniger nodig hebt per kwast, vooral bij de grotere kwasten.

Bij de foundation kwast duurde het erg lang voordat er eindelijk wat minder product af kwam. Wel had ik erg veel wc papier nodig en veel kwastenreiniger en nóg was hij niet helemaal schoon.


En na. Het verschil is bijna niet zien, vooral bij de donkere kwasten. De gezichtskwasten waren niet volledig schoon geworden. Maar de oogschaduwkwasten waren wel mooi schoon geworden. Ook waren de kwasten weer snel droog! Bovendien roken ze lekker want de kwastenreiniger heeft een lekker zoet geurtje dus dat is ook een pluspunt.


Na deze reiniging is er best veel product al uit dus erg lang zul je vrees ik niet doen met de verpakking.

Conclusie: fijne kwastenreiniger, vooral geschikt voor het tussendoor schoonmaken van je oogschaduwkwasten. Handig voor een opfrissing van je kwasten maar niet voor een diepe reiniging(vooral niet voor de gezichtskwasten).

Hebben jullie de hema kwastenreiniger al geprobeerd?

15 opmerkingen:

 1. Fijne review zeg! De reiniger lijkt me opzich wel fijn voor m'n oogschaduw kwasten dus misschien ga ik hem daar voor halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmz, jammer dat je per keer best veel product gebruikt >.< ik denk dat ik het maar gewoon bij kwasten wassen met babyshampoo hou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind babyshampoo en een bakje water nog steeds het prettigste werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad is het wel handig voor oogschaduwkwasten, maar het is wel een fijne prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede review, ik heb deze nog niet geprobeerd en dat ga ik denk ik ook niet doen.. die van het Kruidvat wil ik nog eens testen, zoals je zei is het voor tussendoor wel handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne uitgebreide review! Ik heb hem zelf nog niet gebruikt maar zit wel te twijfelen of ik hem zal kopen :)!

  Als je het leuk vindt, ik organiseer vandaag een linkparty op mijn blog! Dit houdt in dat je reclame mag maken voor de 3 leukste artikelen die je afgelopen week geschreven hebt inclusief een foto en een link naar jouw blog! Tof toch?:D Bij deze ben je van harte uitgenodigd om mee te komen 'feesten'!

  Liefs Rosie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hem zelf ook, ik vind heel erg fijn!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil hem heel graag een keer proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga hem toch snel eens proberen. Wel jammer dat hij niet zo zuinig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij lijkt mij best wel fijn om zo tussendoor eens te gebruiken, maar wel erg jammer dat je zoveel van het product nodig hebt. Toch wil ik hem zeker wel eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zelf heb ik hem nog niet, wel veel over gelezen en ik hoorde dat het inderdaad ideaal was voor tussendoor! Men, gezichtskwasten zijn altijd rot om schoon te maken. xD Al die oliën van je gezicht + foundation.. altijd een rotwerkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Best jammer dat ze niet helemaal schoon worden.. toch maar met de shampoo aan de slag haha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat is dat toch de laatste tijd met die brushcleansers... had laatst ook 2 getest en reinigt nu ook niet diep maar érg oppervlakkig

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Iets om te onthouden als mijne van Mac op is, top dat er nu een budget variant is

  BeantwoordenVerwijderen
 15. klinkt goed! jammer alleen dat die snel opgaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik