vrijdag 17 mei 2013

VriendinnendagjesNog heel even volhouden, dan is het collegejaar alweer voorbij. De meeste studenten zitten nu in de laatste periode. Dan volgt er nog één tentamenweek en dan is het tijd voor leuke dingen met vrienden! Een dagje naar een pretpark als Walibi bijvoorbeeld of bootje varen. Wij hebben de leukste ideeën voor jou en je vriendinnen op een rijtje gezet.Pretpark
Een pretpark is altijd leuk, of je nu 6, 16 of 26 bent. Omdat je als student vaak wat eerder vakantie hebt dan de rest van het onderwijs, kun je al vroeg in het seizoen gaan. Het hele park voor jullie alleen (nouja, bijna dan..), zonder krijsende kinderen en lange wachttijden. Naast de bekende grote pretparken als Walibi en de Efteling, zijn er ook talloze kleinere pretparken. Deze hebben uiteraard minder spectaculaire attracties, maar zijn vaak ook een stuk goedkoper. Als je met vriendinnen bent zijn veel dingen hi-la-risch, daar heb geen groot pretpark voor nodig. Neem een camera mee en voel je weer even helemaal kind. Leuke kleine parken zijn bijvoorbeeld Drievliet, Toverland en Duinrell.

Bootje varen
Liever een dagje weg met een wat meer volwassen karakter? Ga dan lekker bootje varen. In Friesland kan dat natuurlijk perfect, maar ook in Noord-Holland en rondom Giethoorn zijn prachtige vaartochten te maken. Huur of leen een bootje, trommel je vriendinnen op en zorg voor een koelbox vol met lekkers. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte pastasalade, sandwiches of wraps met roomkaas en komkommer. Fles (of twee) rosé erbij en je bent klaar. Vaar naar een mooi plekje om daar te kunnen picknicken of gooi ergens op het meer het anker uit en maak er een picknick op het water van: de keuze is geheel aan jou.Dansen aan zee
Het fenomeen beachclub is in Nederland nog niet heel erg doorgedrongen. Toch kun je ook aan de Noordzeekust steeds meer dansen. Reis tegen de middag af naar Bloemendaal of Bakkum en geniet van het zonnetje op het strand. Aan het eind van de middag zoek je een van de strandtenten op voor een lekker hapje en een drankje. Na het diner is het tijd om te dansen tot diep in de nacht! Ook op de eilanden, vooral op Texel en Terschelling kun je tot in de kleine uurtjes dansen op het strand. Plak er een overnachting op een camping aan vast en je hebt binnen een weekend het vakantiegevoel te pakken!

Rotweer?
Laten we eerlijk zijn, de zomeravonden waarop je tot diep in de nacht buiten kunt staan zonder nat te regenen of totaal te verkleumen, zijn in Nederland op één hand te tellen. Regent het weer eens? Ga dan lekker met zijn allen naar de sauna! Een dagje genieten van de warmte van de sauna's, scrubben tot je zijdezacht bent en desnoods het kunstmatige zonnetje van de zonnebank zorgen ervoor dat je binnen no-time vergeten bent hoe de Hollandse zomer ook alweer aanvoelt.

Gastartikel
Door: Michael Geels

4 opmerkingen:

 1. Heel leuk! Af en toe is het heerlijk om even een dagje met vriendinnen te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het persoonlijk jammer dat je gastartikelen plaatst...

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik begrijpen maar dit is pas mijn allereerste gastartikel dus ik ben er vrij laat mee, maar ik kan het geld goed gebruiken als student aangezien ik geen baantje heb. Bovendien kan ik het geld mooi gebruiken om spullen te kopen voor m'n aankomende winactie! En ik plaats genoeg andere artikelen ;)

   Verwijderen

 
Images by Freepik