vrijdag 3 mei 2013

Nagellak Stash Decluttering

Op thepinkperfectionist zag ik een artikel voorbij komen over decluttering. Dit houd simpelweg in dat je afstand doet van dingen in je stash die je niet meer gebruikt en die niet goed meer zijn. Ik was meteen gefascineerd en ik vond de filmpjes erg interessant. Ik raakte geinspireerd en dook mijn nagellakstash in want ik wist dat ik wel een aantal lakjes weg moet doen. Mijn make-up stash ga ik niet declutteren want ik heb die laatst al opgeruimd.

Als eerste gaat dit lakje van collection 2000 weg. Dit lakje is echt al jááren oud maar hij lakt nog steeds goed en dekt ook goed. Deze gaat naar mijn zusje want ik draag hem nooit en ik heb inmiddels al een vergelijkbare kleur gekocht, magical van china glaze. Ook dit koraal kleurige lakje van barry m, deze kreeg ik jaren geleden op mijn verjaardag. De lak is bijna op en is niet goed meer, ik heb hem nog één keer opgehad voor koninngedag en toen weggedaan. Ook dit lakje van de etos gaat weg, dit is al de tweede die ik heb gekocht want ik vind deze kleur erg mooi, het is een lichtroze shimmery kleur. Helaas gaat het potje heel snel leeg en droogt de lak snel uit. Ook dit max&more lakje van de action wat bij een stempelsetje zat mag weg want hij werkt voor geen meter.

Ook mijn essence colour&go lakjes gaan weg. Dit lila kleurtje is nog wel goed maar ik heb al veel soortgelijke kleuren, hetzelfde geld voor de groene kleur. Deze gaan dus naar mijn zusjes. De legergroene kleur heb ik nooit op desondanks dat het wel een leuke kleur is, ik pak gewoon niet zo snel essence lakjes erbij want ik ben geen fan. Het essence let's go girls limited edition lakje van het wk 3 jaar geleden is uitgedroogt en mag weg. Het blauwe glitterlakje is echt prachtig maar helaas ook op en uitgedroogt. Het roze lakje is redelijk op maar lakt nog goed, maar ik draag hem nooit dus deze gaat naar mijn zusjes.En zo ziet mijn stash er nu uit, weer een beetje vrije ruimte! Mijn stash telt nu 65 lakjes(niet meetellende de 4 lakjes die ik er laatst bij kocht die ook niet op deze foto staan) en ik zal jullie meteen een kijkje in mijn nagellakstash laten nemen. Zoals je kunt zien heb ik de meeste lakjes van catrice(onderste rij). Ook van w7 de rij erboven ben ik fan, daarboven een rij met hema lakjes, daarboven, essence(colour&go) en miss sporty. Die rij dáárboven essie en china glaze. Daarboven nog OPI en KOH lakjes en de rest is van random merken. 

Declutteren jullie ook je stash wel eens of ga je ook aan de slag na het lezen van dit artikel?10 opmerkingen:

 1. ik kijk elke maand even alle lakjes na of er tussen zitten die niet goed meer zijn :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aahhh superleuk dat je door mijn artikel aan het declutteren bent geslagen! :D zelf heb ik ook vooral veel Essence lakjes weggedaan, het lijkt alsof deze veel sneller slecht worden tov andere merken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat idee heb ik ook, daarom koop ik ze ook niet zo snel weer!

   Verwijderen
 3. wat goed dat je dat gedaan hebt! ik vind het echt moeilijk soms om mijn stash op te ruimen en afscheid te nemen van producten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap dat je dit zo doet, het kost mij meestal 2-3 keer om echt afstand te doen van mijn lakjes..dan heb ik zo'n doos als tussenstop waar ik ze in doe en als ik ze na een paar weken mis doe ik ze weer terug enz... haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aw die Barry M! Wel goed dat je het doet! Ik heb zo veel dingen die er al eeuwen staan..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik had nog nooit van decluttering gehoord.! ik kijk regelmatig wel of mijn lakjes nog goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoor! Ik kan er nooit afstand van doen. Leuk dat je hier over schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi systeem, moet ik ook maar eens gaan doen. Ik ben zo iemand die alles gewoon veel te lang houdt terwijl ik 't niet meer gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van je! Ik moet mijn stash ook nodig uitpluizen...

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik