dinsdag 7 mei 2013

Hema Eyeshadow Base/Oogschaduwbasis Review

Al jaren geleden kocht ik voor het eerst de oogschaduwbasis van de hema en ik vond het een fijne oogschaduwbasis. Toen gingen steeds meer merken ook een oogschaduwbasis toevoegen aan hun assortiment en die heb ik toen uitgeprobeerd. Mijn vorige van essence was opgeraakt, al voor de tweede keer, en ik besloot opnieuw mijn oude vertrouwde hema oogschaduwbasis aan te schaffen. 


De verpakking is al jaren hetzelfde. Een simpele maar toch wel mooie verpakking. Ik hou er wel van! (er is trouwens al een beetje uit want ik heb hem al 2 weken gebruikt)

Dit staat op de andere kant geschreven.



Het kwastje is vrij klein en er zit niet veel product aan, toch kun je hier wel beide ogen mee doen als je wilt. Ik gebruik ook altijd veel oogschaduwbasis onder mijn ogen dus ik ga nog een keertje terug in de verpakking om nog wat extra's te pakken. De basis zelf is trouwens gebroken wit van kleur met wat shimmer maar hij is niet super gepigmenteerd verder.(je oogleden zullen dus niet heel wit worden of super shimmery)

Na een tijdje als de oogschaduwbasis wat meer op begint te raken zul je zien dat er nog veel in de verpakking zit wat je er met het kwastje niet uit kunt halen. Wat je dan kunt doen is de verpakking kapot knippen en het restant in een potje doen, dit heb ik eerder gedaan vroeger en toen heb ik daar ook nog heel lang mee kunnen doen. De oogschaduwbasis gaat al best lang mee en vooral als je dit trucje ook doet.

Kijk nu mee naar before en after foto's!


De onderstaande foto's heb ik gemaakt in de ochtend om een uur of 9 nadat ik net mijn make-up had gedaan. Ik heb trouwens mijn MUA heaven en earth palette gebruikt bij deze look, dit is ook tevens een soort van 'mini' EOTD.






De onderstaande foto's zijn gemaakt +- 8 uur 'savonds. Ik heb die dag een tentamen gemaakt, ben naar de stad gefietst in de regen, heb booschappen gedaan en ben weer teruggefietst in de regen.





Zoals je ziet is de creasing zo goed als nul. Er zijn wel wat mascaravlekjes te zien en mijn oogpotlood is zit er niet meer mooi op maar daar heb ik wel vaker last van. De vloeibare eyeliner en oogschaduw zit nog goed op mijn zijn plek!

Persoonlijk vind ik deze oogschaduwbasis fijner dan die van essence en hij gaat ook langer mee dan die van essence. De 'i love stage eyeshadow base' van essence is ook fijn maar ik vind deze toch wel beter!

Hebben jullie de hema oogschaduwbasis al geprobeerd?



16 opmerkingen:

  1. Noppes, deze heb ik nog niet eerder geprobeerd...Ik gebruik op dit moment die van Essence waar jij ook over schrijft in je artikel. P.s. Wat een onwijs mooie ooglook!! :-) Strakke winged eyeliner! Mijn complimenten, meid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze nog nooit geprobeerd, ik ben wel weer op zoek naar een goede oogschaduwbasis dus misschien dat ik deze aanschaf. Was er al een tijdje benieuwd naar, ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit. Lang geleden dat ik nog de basis van de Hema heb gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja ik heb em zelf ook, mijn eerste oogschaduwbasis en ik ben er ook zeer tevreden over! Wat heb je trouwens mooie ogen, echt gaaf die donkere vlekjes er in. En mooi opgemaakt haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja het was ook bij mij de eerste die ik had, ik heb hem nu weer herontdekt :) En dankjewel!

      Verwijderen
  5. Deze heb ik ook een tijd lang met liefde gebruikt en zodra mijn oogschaduw basis van Essence op is, ga ik deze zeker opnieuw halen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super pretty look trouwens.. klinkt goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mooie look wauw wauw! je hebt talent!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een hele tijd geleden gebruikte ik deze basis van de Hema altijd en was er ook zeer tevreden over. Ook een hele handige tip om hem open te knippen zodat je niet zoveel weg hoeft te gooien!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke review, ik gebruik zelf geen oogschaduwbasis mar zou het wel aan willen schaffen nu! Liefs, Florien

    www.cestlamode.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er goed uit zeg! Ik zweer momenteel bij die Prime and Fine Eyeshadowbase van Catrice.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fijn dat hij zo goed bevalt! Ik gebruik die van Too Faced altijd, maar als ik bv. een look of the day wil op foto zetten en het iets later er af halen vind ik het altijd zo zonde om die dure van Too Faced te gebruiken. Ik denk dat ik deze maar eens ga aanschaffen voor foto's, en misschien bevalt hij wel zo goed dat ik mijn Too Faced aan de kant schuif! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt -again- een super mooie look gemaakt! De oogschaduwbasis zorgt er echt voor dat alles op zijn plaatst blijft dus ik wil'm zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik gebruik deze altijd! Doet het prima :)

    BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik