woensdag 1 mei 2013

Help! Wat te doen met mijn haar? +blonde haarkleuren inspiratie

De laatste keer dat ik naar de kapper ben geweest was in oktober, shame on me haha. Ik moet binnenkort weer eens naar de kapper en ik wil mijn haar veranderen maar ik weet nog niet hoe of wat. Ik zat eraan te denken om mijn haar blonder te maken. Hieronder foto's van hoe het er nu uitziet.


Zoals je ziet is mijn haar redelijk lang en heeft het de neiging tot krullen. Er zitten op dit moment geen laagjes in mijn haar en omdat het zo lang is krult het niet zo veel als het zou kunnen. De kleur is op dit moment heel moeilijk te beschrijven, de bovenkant is mijn eigen haarkleur, wat lichtbruin/donkerblond is, en de rest is uitgevaagde bruine haarverf en daaronder is het blond. Het is dus een soort warme donkerblonde kleur. 

Zoals ik al zei wil ik graag weer blond haar, maar ik vind het moeilijk om een goede kleur blond te kiezen. Ik ben elke zomer blond maar dat is niet omdat ik het blond verf maar omdat het vanzelf gaat (oude haarverf slijtage en door de zon) ik heb dus nooit echt een 'mooie'blonde haarkleur gehad.Ook heb ik groene ogen dat is wel iets om rekening mee te houden. Ik heb daarom dus ook vooral inspiratie plaatjes gezocht van dames met groene ogen.




1. Lichtblond. Niet heel warm maar ook niet koel.


2. Licht as blond zoals mijn favoriete youtuber shaanxo


3. Lichtblond met gelige ondertoon.



4. Ombre blond. 


5. Lichtblond met highlights


6. Honing, zonnig blond. Vind het heel leuk staan bij amanada bynes maar helaas word ik niet zo heel bruin.





7. Licht bijna platino blond.



8. Donkerblond met highlights zoals sylvie.





9. Goudblond.



10. Warm blond/Strawberry blonde.


11. Asblond.




12. Deze kleur vind ik erg mooi. Het is een moeilijk te beschrijven kleur. Het lijkt aan de bovenkant een warmere kleur te zijn dan aan de onderkant.

Wat mij opvalt is dat heel veel dames een lekker bruin kleurtje hebben, blijkbaar staat dat heel mooi bij blond haar en groene ogen. 

Nummer 8,9 en 12 spreken mij het meeste aan. Verder wil ik mijn haar qua lengte hetzelfde houden maar meer in laagjes zodat het meer gaat krullen.

Graag hoor ik jullie ervaringen en wat jullie vinden wat het mooiste is en goed bij mij zal passen?

8 opmerkingen:

  1. Haha ik heb pas een super ontmoedigend artikel geschreven over blonderen, maaaaar.. zorg in elk geval dat je het niet thuis doet en niet met lightners zoals die van Syoss. Het resultaat is mooi maar je haar gaat er kapot van. Zorg dat je naar een kapper gaat die er echt verstand van heeft, die kan jou waarschijnlijk ook goed adviseren over welke kleur jou het beste staat. En over de kleur, ik vind het haar van Lauren Conrad op haar boek Beauty héél mooi gekleurd. Uit jouw artikel vind ik Whitney Port, Sylvie en de laatste erg mooi, de rest vind ik erg licht. Succes met kiezen, ben benieuw wat je doet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je reactie. En ja ik weet dat blonderen slecht is maarja ik wil het toch blond aangezien het zomer word straks! Ik heb even gegoogled en het haar van lauren conrad is inderdaad mooi ik denk dat zoiets mij wel staat! En ja ik ga denk ik niet té licht want ik ben bang dat dat onnatuurlijk gaat staan.

      Verwijderen
  2. ik vind 12 wel erg mooi qua kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het lichtblonde met een shitload aan highlights het mooist, zoals bij Amanda Bynes meestal. Te witblond vind ik niet mooi en donkerblond ook weer niet. Ben ook een moeilijke qua blond titnen :d

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt mooi haar! Ik zelf heb iets dikker haar en ook een soort van krullen (lol), om deze wat mooier uit te laten komen heb ik één laagje. Misschien is een blonde dipdye leuk?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat moeilijk zeg! Ik vind nummer 10 en 12 erg mooi.. ik las laatst ook ergens over zo'n nieuwe populaire kleur die bruin en blond tegelijk is(bronde of zo iets). Ik zou zelf voor een tint gaan met een wat koelere ondertoon en ik denk dat alles je wel staat zolang je het niet onnatuurlijk maakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar had ik ook al over gelezen, dat is inderdaad wat taylor swift ook heeft ongeveer ,dat is wel een kleur die héél moeilijk te krijgen is maar wel erg mooi! Maar met mijn haar is dat ook wel lastig omdat het nog zo 'warm' is, misschien moet het dan eerst ontkleurd worden.

      Verwijderen

 
Images by Freepik