vrijdag 14 juni 2013

Revlon colorstay foundation 180 sand beige + vergelijking 150 buff Review, vergelijking &swatches


Vorige week deed ik een bestelling bij themakeupspot, voornamlijk om zoeva kwasten te bestellen. Maar toen ik zag dat ze ook revlon foundation verkochten bestelde ik daar ook een van mee, aangezien mijn huidige revlon foundation bijna op is. Dit keer kocht ik een andere versie. Kijk mee naar een review, swatches en een vergelijking!

Ik bestelde de kleur 180 sand beige voor de combinatie/vettige huid. 

Hier zie je de nieuwe naast de oude, namelijk 150 buff voor de normale/droge huid, die ik bijna een jaar terug in london kocht.(ik heb er trouwens niet een jaar mee gedaan maar heb tussendoor veel bb creams gebruikt) Ik snap niet waarom ik toen die versie heb gehaald want mijn huid is eerder vettig dan droog! Maar toch kon ik ook deze foundation prima dragen.(mijn huid is dan ook niet super vettig)

De oude fles ziet er echt niet meer uit haha!

Hier zie je links de oude; 150 buff en rechts de nieuwe; 180 sand beige. (de kleuren staan hier andersom dan op de vorige foto's!) Zoals je ziet is 150 buff iets donkerder en geler. 

Ik heb de nieuwe versie inmiddels gedragen en wat mij opvalt is dat als ik hem aanbreng dat hij donkerder is dan hij op mijn hand en in de fles lijkt. Zelfs donkerder dan mijn oude 150 buff terwijl hij op mijn hand lichter lijkt, ik vermoed dat dit komt omdat hij oxideert met mijn huid. Ook lijkt hij wat dekkender te zijn dan de oude. Mijn oude was wat dunner en vloeibaarder en hoe langer ik hem had hoe vloeibaarder hij leek te worden. Misschien had ik hem wat vaker heen en weer moeten schudden? Maar verder bleef de foundation van goede kwaliteit gelukkig.


Hier zie je een foto waar ik de 180 sand beige draag in combinatie met nyx bronzer, essence blush en rimmel stay matte poeder.

Vergelijking overzicht:
-150 buff is donkerder en geler dan 180 sand beige in de fles, maar 180 sand beige is op de huid donkerder dan 150 buff. Buff werd mij iets te licht nu het zomer is dus 180 sand beige is nu een goede match!
-Beide kleuren hebben een gelige ondertoon
-150 buff is vloeibaarder en dunner, 180 sand beige dekt beter
-180 sand beige blijft langer zitten bij mij dan 150 buff


Conclusie: de foundations van revlon zijn erg fijn, zowel die voor de droge als voor de vettige huid. Ze blenden en dekken goed en blijven goed zitten. Maar de versie voor de vettige huid valt donkerder uit op de huid dan in de fles dus hou hier rekening mee! Als je niet weet welke kleur je moet nemen kun je beter een kleur lichter nemen, maar dit geld niet voor de droge huid versie.

Er is wel een nadeel die ik nog wil melden: de dop! dat is namelijk één groot gat. Ik schenk de foundation eerste op mijn hand en ga dan met de kwast erin. Op zich vind ik het niet erg vervelend maar het kost wel wat meer tijd.

Hebben jullie de revlon colorstay foundation al geprobeerd?

13 opmerkingen:

 1. hmmz, de lichtere tint lijkt me wel wat maar ben benieuwd of deze beter is dan mijn favoriete max factor all day flawless foundation :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen, dat van dat grote gat lijkt me heel erg lastig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt gek op deze foundation! Alleen is de 180 mij veel te licht geworden nu en heb ik nog geen nieuwe kunnen halen. Zit ik dus de hele tijd met bronzer erover te gaan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze lijken mij beide wel heel erg fijn. Alleen voor mij zou die voor de droge huid toch beter zijn. De 180 sand beige vind ik jou heel mooi staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit iets van Revlon gehad terwijl het mij wel heel erg fijn lijkt. Misschien dat ik er dan toch een foundation van moet proberen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er echt goed uit, op die foto heb je een heel egale huid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg door deze foundation last van onzuiverheden. Ik denk dat mijn huid niet kan tegen een van de ingrediënten, dus ik gebruik deze foundation niet meer. Dit vind ik heel jammer, want de dekking was geweldig en hij bleef super lang zitten. Ook werkte hij mijn roodheid weg en had een matte finish. Mijn kleur was ook 180 en deze kleur was perfect voor mijn huid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer zeg! hopelijk vind je een foundation die beter is voor je huid..

   Verwijderen
 8. hij klinkt wel okay! ik heb nog geen foundations van Revlon geprobeerd =)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het licht prachtig op je huid! Vind hem ook niet te aanwezig :)

  Liefs,

  Maria Antoinette
  www.beautybandit.nl

  BeantwoordenVerwijderen

 
Images by Freepik